mandag 4. juni 2012

Vrangmasker my way (Russisk vrang)

Det er mange som sliter med å strikke mønster vrangt. Mine vrangmasker er veldig like de i de to første videoene: http://www.youtube.com/watch?v=AXcp8WPs47U og https://www.youtube.com/watch?v=eV2EbeufLHY  Mange er opphengt at det står front og back og mener da at masken blir vridd...om det er den vrange eller den rette på forsiden som blir vridd er det uenighet om.  Fakta er at ingen maske blir vridd før man krysser maskebeina, og selvfølgelig krysser man ikke maskebein når man skal ha helt vanlig rett på forsiden av plagget.

How to knit Russian style for beginners. Easy and fast knitting style.  
Denne under her er lengre og bedre kvalitet.  Den viser også russisks opplegg i starten.  Jeg har alltid strikket på denne måten og for meg er det naturlig for andre så ser det rart eller feil ut.  For meg er det raskt og effektivt og blir jevnt å fint både på kofter og gardiner.
https://www.youtube.com/watch?v=gjRdy47-S38Dette under var opprinnelig linket til min blogg på blogg no som ble slettet av blogg no nå i april.  Jeg rakk å kopiere dem fra nedlagt blogg på blogg no til denne, men enkelte bilder mangler fortsatt på noen innlegg men er fullstendig på de som jeg linker til.  Link til flerfarget vrangstrikk her.  Og til dominant og ikke dominant her.

Bildet her viser hvordan jeg gjør det når det er to farger og russisk vrangmaske i Hurdalkofta.

Den fargen som man har over venstre pekefinger og er dominant  når man strikker rett skal over på tommel når man strikker vrang...Den som noen kaster eller har som andre trå på venstre pekefinger skal over venstre pekefinger....Begge trådene skal være foran arbeidet og håper dere ser noe ut fra bildene hvordan det gjøres.  :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar